Projecten

Meergezinswoning te Oostkamp

De opdracht

Bouw een meergezinswoning op een smal hoekperceel, rekening houdende met beperkende voorschriften (BPA – gemeentelijke verordeningen)

De bouwpromotor wenste een meergezinswoning te bouwen op een smal hoekperceel gelegen aan een invalsweg van Brugge. Voor hem kon op de kop een meergezinswoning opgetrokken worden, verder aan de zijde de garages. Op voorstel van Architects For Future werd een bijkomend volume ontwikkeld om de koppeling te maken tussen de meergezinswoning op de kop van het perceel en de bestaande meergezinswoning aan de achterzijde van het perceel. Zo werd ook de wachtgevel afgewerkt. Rekening houdende met de achterliggende percelen werd dit volume beperkt tot 3 bouwlagen en een bouwdiepte van een 4-tal meter. Op het onderste niveau werd een handelsruimte voorzien met geïntegreerde garage.

De uitvoering

De meergezinswoning werd traditioneel opgetrokken, vanwege de overspanningen en akoestische overweging. Het ontwerp dateert van 2010, waarbij toen al gekozen werd om een dik isolatiepakket (12 cm PIR in de muren, 20 m EPS bij de crepi) te plaatsen, samen met 3-voudige beglazing. Balansventilatie met warmteterugwinning en een condenserende ketel met lage temperatuurradiatoren maken de energiezuinige appartementen compleet.

932
931

Gemaakte keuzes

  • traditionele constructie
  • akoestische betonplaten > 20 cm
  • mechanische ventilatie met warmterecuperatie
  • condenserende ketel + lage temperatuurradiatoren
  • fotovoltaïsche zonnepanelen

Het resultaat

Energiezuinige meergezinswoning
  • K-peil: 37
  • E-peil: variërend rond E60
  • Geen blowerdoor in de appartementen

Soortgelijke ambitieuze bouwplannen

Wil u meer weten over deze meergezinswoning? Of heeft u een soortgelijk bouwproject in gedachten waarover u even wilt brainstormen?

CONTACTEER DE ARCHITECT

Deel deze pagina: