Specialisaties

Duurzaam renoveren en BENOveren

Open(bare) ruimte, betaalbare bouwgronden, natuurlijke grondstoffen en energie worden steeds schaarser. Tegelijkertijd neemt de vergrijzing toe. Toekomstgericht denken en duurzaam renoveren is dus belangrijker dan ooit. En waarom niet meteen een stapje verder gaan en BENOveren om de energiebehoefte van de woning drastisch te verlagen? Voor beide opties zit u goed bij Architects For Future. Maatschappelijk, ecologisch en energetisch verantwoorde nieuwbouw- en renovatieprojecten zijn namelijk helemaal ons ding. En daar gaan we best ver in…

Traditioneel vernieuwbouwen, duurzaam renoveren of BENOveren?

Een klassieke renovatie voor meer leefruimte en wooncomfort? Of een esthetische make-over om uw woning terug een nette en eigentijdse uitstraling te geven? Zeker mogelijk, maar extra energiebesparing vindt u ongetwijfeld ook wel interessant. Onze energiebewuste architecten hebben een bijzondere expertise opgebouwd in bijna energieneutraal bouwen en verbouwen om uw energieverbruik en de EPC-score aanzienlijk te verlagen.

En wat zijn uw plannen voor later? Kunnen we bij de renovatieplannen eventueel ineens aanpassingen voorzien zodat u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen? Of er nu al een aparte zorgwoning in voorzien voor kangoeroewonen? Ook bij renovatieprojecten denken onze architecten meteen na over langetermijnoplossingen voor de verre toekomst.

Wat kunnen we voor uw huis, meergezinswoning of handelspand betekenen?

 • meer natuurlijke lichtinval in huis
 • meer leefruimte en wooncomfort
 • meer karakter of eigentijdse look
 • meerwaarde creëren bij verkoop
 • focus op maximale energiebesparing
 • E-peil verlagen en betere energiescore
 • CO2-uitstoot van de woning beperken
 • maximale inzet op renovatiepremies
Renovatie
Renovatie
Renovatie

EERDER WERK

Vanuit een integrale benadering brengen we stabiliteit, thermische en akoestische isolatie, luchtdichtheid en luchtcirculatie, hernieuwbare energiebronnen, esthetiek en duurzaamheid van materialen samen in 1 ontwerp.

Hoe zit het met renovatiepremies?

Natuurlijk wil u gebruik maken van uw premierecht. We kijken standaard na voor welke energie- en renovatiepremies uw project in aanmerking komt en adviseren u ook proactief om nog meer renovatiepremies te verzilveren en het premiedossier verder te optimaliseren.

Een stapje verder gaan en niet renoveren, maar BENOveren levert extra financiële schouderklopjes op. Naast de financiële en fiscale voordelen van de overheid zijn ook de BENOvatiepremies via netbeheerders Eandis en Infrax erg interessant.

Wij stellen het premiedossier voor uw renovatie of BENOvatie samen, bereiden zo veel mogelijk papierwerk voor en sturen u zelfs een reminder e-mail voor de belangrijkste data in het dossier.

Waarom Architects For Future

 • kleine en grote renovatieprojecten in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen
 • architecten gespecialiseerd in (bijna) energieneutraal bouwen en verbouwen
 • we houden rekening met uw budget en streven naar maximaal premierecht
 • erkende architecten met jarenlange ervaring en tal van relevante referenties
 • integrale benadering, focus op duurzaam renoveren en blik op de toekomst

Wat zijn uw toekomstplannen?

Vertel ons alles over uw renovatieplannen tijdens een vrijblijvend kennismakend gesprek en ontdek meteen wat duurzaam renoveren met Architects For Future voor uw toekomst kan betekenen.

CONTACTEER ONS

enkele renovatieprojecten

Renovatie

Ingrijpende renovatie te Gent

Renovatie

Zorgwoning te Mariakerke

Renovatie

Extra verdieping in houtskeletbouw te Sint-Amandsberg

Renovatie

Gerenoveerde hoeve

Renovatie

Renovatie van een rijwoning te Gent

Bungalows-4

Twee bungalows worden meergezinswoning

Renovatie

Uitbreiden van een woning te Heusden

BENOvatie te Zulte 3

BENOvatie te Zulte

Jaren 50 villa-3

Van jaren '50 villa naar de toekomst