Projecten

Renovatie van een rijwoning te Gent

Deze rijwoning in Gent bestond zoals zijn tijdsgenoten uit een leefuimte vooraan, een donkere eetplaats centraal in de woning en enkele ijskoude bijgebouwen met daarin de keuken en badkamer. Ze was donker en ongezellig en had nood aan een update.

De bijgebouwen zijn vervangen door een nieuwe uitbreiding in houtskelet. In het plat dak is een dakraam voorzien dat licht tot diep in de woning brengt. Het gelijkvloers is op de trap na volledig open gewerkt voor een groter ruimtegevoel.

De voorgevel is geïsoleerd en pronkt met een nieuw uiterlijk in gevelpleisterwerk in twee kleuren en houten bekleding. Het hellend dak werd vervangen door een halfrond dak met een dakuitbouw achteraan om meer plaats te bieden in de slaapkamers.

Renovatie van een rijwoning te Gent
Renovatie van een rijwoning te Gent
Renovatie van een rijwoning te Gent

Gemaakte keuzes

  • uitbreiding in houtskeletbouw
  • PVC ramen
  • condenserende gaswandketel, zonneboiler (SWW, vloerverwarming en douchewarmtewisselaar)

Het resultaat?

De woning werd opgeleverd voordat de Ingrijpende Energetische Renovatie ingevoerd werd in de EPB-regelgeving waardoor geen E-peil noch een energielabel berekend werd.

Soortgelijke ambitieuze bouwplannen

Wil u meer weten over dit NZEB project? Of heeft u een soortgelijk bouwproject in gedachten waarover u even wilt brainstormen?

CONTACTEER DE ARCHITECT

Deel deze pagina: